Flamenco táncmelodikák 2017. május 17-én

 Többféle zenei stílus és a flamenco tánc fúziója Pirók Zsófi előadásában.

 

Egészen egyedi stílust varázsolnak a színpadra a Melodica Project kiváló zenészei Pirók Zsófi flamencoművésszel:

A Melodika Project klasszikus szerzők közismert darabjait szólaltatja meg kezdve Bachtól, Bartókon át Piazzolláig, sajátos zenei megközelítésben, és egyéni hangszerelésben (gitár, zongora, melodika, ütőhangszerek). Újjáélednek a remek stílusok, mint például a jazz, a reggae, vagy a tangó ismert dallamai, és mai értelmezést nyernek a flamenco gyökerű koreográfiákban. A flamenco ritmusvilága kimeríthetetlenül gazdag és bármely műfaj befogadásával izgalmas utakra vezet. A produkció újdonsága nem csak Magyarországon egyedülálló, hiszen ebben a szemléletben még nem alkottak ez idáig.

 

A Melodika Project fiatalos, lendületes csapata olyan összefüggéseket kíván megmutatni a klasszikus zene és az egyéb zenei műfajok között, melyek célja a hagyományos értékek közvetítése, ugyanakkor a zenei szabadságban való kiteljesedés is. Csak úgy, ahogy Pirók Zsófi is, aki egyetlen nem spanyolként végzett növendéke volt a több mint 100 éves múltra tekintő sevillai Conservatorio Profesional de Danza intézménynek, elsajátítva az autentikus életérzést, kísérleteivel új szemléletet hozott a hazai táncéletbe, melyet idén “Az év pályakezdő táncművésze” díjjal ismertek el. Energikus táncával, friss gondolataival a közös hitvallásban talált társakra a Melodika Projecttel.

Legyél Te is részese egy új stílus születésének, melyet tánckoncertnek neveztünk el, hisz itt a táncművész egyszerre táncos, zenész, és karmester is egyben!

Jegy: 2.400 Ft

Jegyvásárlás a Nemzeti Táncszínház oldalán lehetséges.

Melodika Project, SAVVY Chamber Music Competition közönségdíja (USA)
Antal Gábor - melodika/zongora
Csernus Katalin - gitár
Pödör Bálint - ütőhangszerek

Szóló tánc, koreográfia:
Pirók Zsófia, Az évad legjobb pályakezdő táncművésze díj (2016)

Vendégművész:
Lippai Andrea, Harangozó Gyula díjjal és Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett táncművész