Visszavonva Parádés kiállítás a hétvégén

Parádés kiállítás a hétvégén

Aki ott volt az tudja, aki meg valamilyen okból kifolyólag nem tudott részt venni, annak most elmeséljük hogy zajlott idén a nyelvtanulás "BNV"-je, azaz a Nyelvparádé.

Mi spanyolosok örömmel konstatáltuk, hogy szinte egy egész szakaszt spanyol kiállítók uraltak, akik szívesen fogadtak minden érdeklõdõt és rettentõ boldogok voltak, ha valakivel anyanyelvükön beszélhettek. Úgy látszik, megérezték a spanyolok, hogy mi magyarok igen szívesen megyünk spanyolhonba, akár nyaralásról, akár nyelvtanulásról legyen szó.
Egy Madrid közeli egyetemi városból például, a gyönyörû Salamancából több nyelviskola is érkezett, hogy a spanyolul tanulókat Spanyolországba csábítsa egy nyelvtanfolyamra vagy akár egy teljes iskolai tanévre.

Nem panaszkodhatunk hát, mert a spanyol jelenlét és tanfolyamkínálat kifejezetten széles volt, talán az egyetlen, ami gyengébbnek volt mondható, az a spanyolkönyv kínálat. De ezt már megszokhattuk, hogy míg angolból vagy németbõl tobzódunk a nyelvkönyvekben, egy jó spanyolkönyvre vadászni kell. De sebaj lesz ez még jobb is, ha csak abból indulunk ki, hogy a Parádén is minden évben jelentõsen nõ a spanyol részvétel, elõbb-utóbb csak észbe kapnak a nyelvkönyv kiadók, hogy lenne rá igény, mert mi spanyolosok egyre többen vagyunk, igaz? :)