Visszavonva Ha szeretnél hosszabb idõt Spanyolországban tölteni,

Önkéntesként Andalúziában

Ha szeretnél hosszabb idõt Spanyolországban tölteni, egy lehetséges út az önkéntes munkavállalás. Nézzük, hol lehet ilyen lehetõségre pályázni és milyen feltételekkel.

Riportalanyunk - C. Kata - jelenleg Málaga mellett egy kis faluban (Nerja-ban) dolgozik, aki bátorításképp szívesen mesél arról, hogy találta a lehetõséget és mik a tapasztalatai.

Önkéntes munka SpanyolországbanHol találtad az önkéntes munkát?
Interneten, az EVS (Nemzetközi Önkéntes Szolgálat) honlapján olvastam errõl a lehetõségrõl. Innen érhetõ el az az adatbázis, mely az aktuális, pályázható projekteket tartalmazza. (30 éves korig lehet jelentkezni.)

Rengeteg lehetõség van, csak egy önéletrajz meg egy felturbózott, lelkes motivációs levél szükséges :)


Milyen feltételet biztosítanak számodra?
Fizetnek mindent: a szállást, rezsit, repjegyet, helyi közlekedést, és emellett kapunk 135 eurot étkezésre, plusz 105 € zsebpénzt. Nem mondom, hogy itt ebbõl a pénzbõl minden nap étteremben tudok ennni, de meg lehet élni belõle. Ami engem illet, én egy hatalmas, 4 szobás, full extrás lakásban vagyok elszállásolva egy német lánnyal, aki szintén önkéntes . . .szóval nem panaszkodhatunk :)

Van-e lehetõséged nyelvórára is járni?
Igen, és a nyelvórát is fizeti nekünk a fogadó szervezet. Heti 3 óra profi nyelviskolában . . . én nagyon szeretem. Interaktiv, jófej tanárral, sok német meg angol "kollegával" :)

Mit üzensz azoknak, aki szeretnének önkéntesként Spanyolországba menni?
Mindenképp ki kell próbálni. Én azt hittem a legnagyobb nyereség az lesz, hogy megtanulom a nyelvet . . . de ez csak egy mellékes jó. Nagyon sokat tanulsz magadról, a határaidról. Alkalmazkodás . . . ez még egy kihívás ebben . . . egyûtt élni más kultúrából jött emberekkel . . . ez nem könnyû . . . nekem legalábbis nehéz :) És nem szabad feladni . . . az eleje rettenetes . . . de ha kitartasz, életre szóló élményt kapsz és közben megtanulsz spanyolul is :)