Rólunk

Amit érdemes tudni a Spanyol Portálról

Alapító: Jahromi-Józsa Berta

1999-ben szerettem bele a spanyolba, a
Madridban töltött egy év alatt. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy a főiskolai évek alatt, kicsit felgyorsítva a nyelvtanulás tempóját a spanyol fővárosba költöztem. Rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodva tértem vissza, de nem sejtettem, hogy innentől kezdve az egész életem a spanyolról fog szólni. Ez azóta sem változott, pedig már 2017-et írunk. 

Hogy született a portál? 

Friss diplomásként pattant ki a fejemből 2003-ban, hogy milyen jó lenne egy olyan weboldal, ami kifejezetten a spanyolrajongó közönségnek szól, hisz már akkor is egyre gyarapodott a mi kis spanyolos csapatunk, akik közösségként kezdtünk funkcionálni és minden érdekelt minket, ami a spanyollal kapcsolatos: kultúra, utazás, zene, tánc, programok.


Akkoriban (2000 körül) nem mindenki értette, hogy mit szeretnék (hogyan? minek? miből?) én egy Spanyol Portállal...

Nos, egészen konkrétan én se tudtam, csak azt, hogy meg fogom csinálni és jó lesz ez nekünk. :) Nem vagyok újságíró, weboldalt se csináltam soha előtte, online magazin szerkesztésben pláne nem volt tapasztalatom, csupán a lelkesedésem vitt előre


Már majdnem elkészült a portál, mikor szőrén-szálán eltűnt a programozó fiú, akinek több hónap alatt sikerült átadnom, hogy valójában mit szeretnék és mit jelent az, hogy "spanyolos hangulata" legyen. Tibor felszívódott, sose láttam többet. 

Szerencsére nem adtam fel, mert hittem benne és előbb-utóbb meg is született az oldal, megjelent az első cikk. (Éjszaka ébrednek a spanyolok) Döbbenten tapasztaltam, hogy volt, aki elolvasta. Látogatók érkeztek az oldalra. Egyre többen. 

 

Abban az időben még a fórumok voltak menők (nem volt facebook, sőt, még iwiw sem), ott szerveződött az első Spanyol Klubunk... pár évre rá a Spanyol Tábor, majd 2012-ben szintén a portálból nőtte ki magát Granada Spanyol Nyelviskolánk illetve a Spanyol és Latin-Amerikai Fesztivál Napok rendezvénysorozatunk. Induláskor is az volt az elképzelésem és most is azt szeretném, hogy a Spanyol Portál legyen a spanyolosok online bázisa, ahol mindent megtalálnak, ami a spanyol nyelvvel és kultúrával kapcsolatos (legyen szó Spanyolország vagy Latin-Amerika országainak leírásairól, arról hogy hogyan készül a gazpacho, vagy hogy hol láthatunk spanyol művészeket fellépni hazánkban) és közösséggé szerveződhet az olvasótábor.

 

 

2012 szeptemberében, Budapesten az I. kerületben nyitottuk meg Granada Spanyol Nyelviskolánkat, ahol a budapesti standard spanyol tanfolyamokon és kommunikációs kurzusokon kívül, lehetőséget biztosítunk az érdeklődőknek spanyolországi partneriskoláink (Madrid, Barcelona, Málaga, Alicante, Granada) tanfolyamaira való becsatlakozásra is kedvezményes áron. (www.granadanyelviskola.hu)

Andalúz tájakat idéző milliőben, exkluzív környezetben várjuk azokat, akik a spanyol nyelvtanulás során fontosnak tartják a kultúrát is megismerni és egy közösségként működő csapat tagjai szeretnének lenni. Számos kulturális programot szervezünk (spanyol filmvetítés beszélgetéssel utána, Spanyol Klub, Granadás tanár-diák vacsorák, közös bulizás) 

Spanyol tanfolyamainkról bővebben nyelviskolánk honlapján találsz információt. Addig is érdemes megnézni tanári gárdánk bemutatkozó videóját.

 

 

A Spanyol Portál üzemeltetője a Granada Nyelviskola Kft (1015 Budapest, Hattyú utca 16.) - www.granadanyelviskola.hu 

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sajtóanyag, hirdetés, marketing: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.