Loading color scheme

A spanyol krokettben nincsen krumpli

A spanyolok imádják a krokettet, melynek számtalan verziója létezik - lehet sajtos, sonkás, tonhalas - de egyben mind hasonlít: az összetevők között nem szerepel burgonya. Ha nem kóstoltad még ezt a spanyol specialitást, de nem szeretnél vele addig várni míg eljutsz Spanyolországba, készítsd el otthon! 

spanyol krokett

A következő bevásárló listával indulj el: 

 10 dkg vaj
 10 dkg liszt 
 20 dkg Serrano sonka 
 1 újhagyma 
 1 gerezd fokhagyma 
 1 liter tej 
 1 csokor petrezselyem a díszítéshez 
 
A panírhoz: 
liszt 
3 tojás (felverve) 
zsemlemorzsa 
olívaolaj 

Ha minden megvan, irány a konyha! 

A vajjal fogjuk kezdeni. Kockákra vágjuk és felmelegítjük. Míg az elolvad, apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát illetve a sonkát. Ha készen vagyunk, bele is tesszük őket a vajba. Hozzáadjuk a lisztet és jól összeforgatjuk az egészet, majd lassanként beleöntjük a tejet, miközben folyamatosan kevergetjük. Kb. 20 perc alatt összeáll a masszánk, amit megszórunk a felaprított petrezselyemmel, majd kiöntjük egy tepsibe. (ha szeretnénk, megkenhetjük egy kis vajjal, hogy száradjon ki a teteje) 

Ha kihűlt, felvágjuk és kroketteket formázunk belőlük. Már csak be kell paníroznunk -liszt, tojás, zsemlemorzsa-  és bő olajban kisütni őket. Ha megsültek, célszerű kicsit lecsepegetetni őket, hogy a felesleges olajtól megszabaduljunk. 

¡Qué aproveche! - azaz jó étvágyat! Remek kísérője lehet egy pohár bornak, de eheted hús mellé is köretként. 

Kívül ropogós, belül krémes és sose megy ki a divatból. 


 

 

flamenco kviz banner

mala leche