Loading color scheme

Olívabogyó fesztivál Andalúziában

A mediterrán térség, azon belül is Andalúzia egyik jellegzetes növénye az olajfa, melynek termése, az olivabogyó ma már nem csak Spanyolországban igen közkedvelt, hanem egész Európában. A bogyókat ősszel szüretelik és utána, december elején kerül sor az olivabogyó fesztiválra az egyik andalúz kisvárosban, Martosban.

 

Idén immáron 32. alkalommal rendezik meg az olajbogyó ünnepét hivatalosan december 4-8-ig, de a buli tulajdonképpen már november végén elkezdődik és eltart december 10-ig is.

olajfa Andalúziában

A fesztiválon három napot kizárólag a bogyónak szentelnek: olivaolajjal készült ételeket mutatnak be az Auditorio Municipal épületében, kinyitják az olajmalmok ajtaját, ahol vezetett túrák keretében meg lehet ismerkedni a bogyó feldolgozásának folyamatával illetve december 7-én a Manuel Carrasco parkban kerül sor az idei év első préselésére.

 

A többi napon koncertek, színházi és táncelőadások várják a mulatni vágyó spanyolokat és turistákat.

Szeretnél még többet megtudni a fesztiválról és a programról?
www.esenciadeolivo.es

Ha érdekel a spanyol gasztronómia, szereted a spanyol sonkát, olívabogyót, spanyol sajtot, spanyol borokat, tapas-okat és mindemellett középszinten (B2) beszélsz spanyolul, a GASTROESPANOL neked való lehet!

flamenco kviz banner

mala leche