Loading color scheme

Barcelonai étteremajánló

"Mondd, nem tudsz valami jó helyet Barcelonában?" Annyiszor szegezték ezt a kérdést a budapesti Pata Negra étterem tulajdonosának, hogy úgy döntött, összeszedi a tapasztalatszerző gasztroútjainak legjobb állomásait, ahol a legjobbat lehet enni és ahova érdemes betérni.

 

Ha Barcelonaba készülsz nyaralni és szeretnél jó helyen enni, igazi autentikus spanyol tapas-okat, érdemes átfutnod Losits Vili (Pata Negra étterem tulajdonosa) ajánlóját, melyet több év alatt gyűjtött össze.

Város: Barcelona
Étterem neve:Cal Pep
Étterem Címe: Placa de les olles, 8.
Étterem Webcíme: www.calpep.com

Barcelonai étteremLeírás: Ez egy kultikus hely, aki ide be tud jutni és még vacsorához is jut az szerencsésnek mondhatja magát. Nekem körülbelül az ötödik alkalomra sikerült. A nyitva tartásról érdemes előre informálódni. Abban az esetben, ha még nem volt szerencsénk Cal Pephez, akkor érdemes a felszolgálóra hagyatkozni, kár az időt azzal tölteni, hogy válasszunk magunknak, ők ezt úgyis jobban tudják nálunk. A degustación menü felér egy ízorgiával. A tulajdonos maga szerzi be az alapanyagokat, és a szezonális ajánlatokat is ő álmodja meg. A helynek fantasztikus az atmoszférája, nagyon intenzív élményekben lesz részünk.
Kihagyhatatlan: almejas kagyló serrano sonkával, bébi chipirones csicseri borsóval

***
Város: Barcelona
Étterem neve: La taverna del Born
Étterem Címe: Passeig del Born 27-29
Étterem Webcíme: http://www.tavernadelborn.es/

bornLeírás: A Born tér egy nagyon hangulatos környéken található, közel a Picasso múzeumhoz, itt mindig teltház van. Ennek az étteremnek a filozófiája hatott ránk leginkább mikor a Pata Negra stílusát kerestük, nagyon tetszett a tapas bár étel és bor választéka. Klasszikus tapasok alkotják az étlap nagy részét, igazából nem is lehet mellényúlni. Csúcsidőben hihetetlen nagy a pörgés, egyszer lemértem, hogy amikor felszabadult egy asztal 35 másodperc alatt felterítették újra és már az új vendégek foglalták el.
Kihagyhatatlan: Bacalao Born, Huevos rotos con jamón

***
Város:Barcelona
Étterem neve:Taller de Tapas
Étterem Címe:
Étterem Webcíme:http://www.tallerdetapas.com

Leírás: Barcelonában járva biztos, hogy az utunkba kerül egy Taller de Tapas étterem mivel öt darab van belőle. Nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, megbízható minőségű ételek közepes árkategóriában, modern, letisztult belső kialakítás. Erősen turistákra szakosodott étteremlánc, a helyiek inkább a megszokott helyeket választják. Abban az esetben ha Jimmyvel és Johnyval akarjuk megbeszélni, hogy miért is jó Barcelona, akkor itt ezt megtehetjük, ugyanis ez a kétórás barátságok színhelye.
Ami nagyon mellette szól, az a nagy választék, a gyorsaság és a profi kiszolgálás. Rendkívül változatos a borlapja.
Kihagyhatatlan: pimientos de padrón, navajas con jamón jabugo, Mató (friss kecskesajt mézzel)

***
Város:Barcelona
Étterem neve:Los Anos Locos
Étterem Címe:C/Mariá Cubí, 85
Étterem Webcíme:http://www.losanioslocos.com/

Leírás: Húsevők figyelem! Ez a hely egy autentikus asador étterem, a húst itt faszénparázson sütik és tényleg nem viccelnek, ide nem a turistákat csalogatják, itt a vacsora előtt az övet egy két lyukkal kijjebb kell csatolni. Itt nem kérhetjük a bélszínt jól átsütve, mert a szigorú személyzet zokon veszi, egyébként nem is kérdezik meg, hogy hogyan is szeretnéd. Annyira fantasztikus illatok vannak itt, hogy ha lehetne kapni parfümben biztos, hogy csak ezt használnám. Köretben nem erősek, mivel a hús mellé itt a vörösbort ajánlják.
Kihagyhatatlan: borjúmirigy faszénen sütve, borjú bélszín

***
Pulpería - barcelonai étteremajánlóVáros:Barcelona
Étterem neve:Bar Celta Pulperia
Étterem Címe: C/ Mercè, 16, 08002 Barcelona
Étterem Webcíme: http://www.barcelta.com/

 

Leírás: Ez egy tökéletes hely arra, hogy megérezzük az egyszerű, olcsó barcelonai tapas bárok világát. Az óváros szívében egy teljesen őszinte, sallangmentes tapas bár, ez a helyi emberek kedvelt étterme, itt mindenki ismer mindenkit, egyszerű ételek, fantasztikus hangulat. Érdemes megfigyelni a konyha hihetetlen tempóját. Egy kis ablakon keresztül megy ki az összes étel és ugyanitt jönnek vissza a lepusztított tányérok. A szakács egyedül csinál mindent, főz, kiad, leszed, mosogat, hihetetlen tempóban. Egyszer itt töltöttünk el vagy három órát és csak néztük a szakács show műsorát.
Kihagyhatatlan: polip, polip, polip.

***

Város:Barcelona
Étterem neve:Nou Celler
Étterem Címe:Carrer de la Princesa 16, 8003 Barcelona
Étterem Webcíme: http://www.nouceller.com/en
Leírás:Ez egy tradicionális katalán étterem. Véletlenül találtunk rá, nagy szerencsénkre, azóta többször visszamentünk ide. Tökéletes hely ebédre, olcsó menü nagy választékkal. Vacsorára is érdemes ide jönni annyira barcelonai, hogy itt megérezhetjük, hogy milyen a Katalán konyha. Nagyon családias és barátságos a kiszolgálás. Nagyon jó ár érték arány.
Kihagyhatatlan: véreshurka fehérbabbal

 

***
Pinotxo bar BarcelonaVáros:Barcelona
Étterem neve: Pinotxo, Bar Kiosko Universal
Étterem Címe:Rambla, 91 08001 Barcelona
Étterem Webcíme: http://pinotxobar.com/

Leírás: A Boqueria Barcelona legismertebb piaca, a Rambláról nyílik, egész nap hömpölyög a tömeg. Itt található ez a két piaci büfé és mindkettő világhírű, itt megfordulnak a leghíresebb Barcelonai séfek is. Ebédidőben minimum fél órát kell várni, hogy a pulthoz ülhessünk, de azért legyünk türelmesek, mert megéri, ugyanis itt kapható a legfrissebb hal egész Barcelonában. Ha sikerült helyet kapni, végignézhetjük, ahogy a vaslap előtt dolgozik Alfonso, aki nagy szakértelemmel fogja elkészíteni a királyrákunkat. A Pinotxo bar emblematikus alakja egy nyolcvan éves bácsi, aki minden nap mosolyogva árulja a tapasokat és a fényképe benne van minden útikönyvben.
Kihagyhatatlan: vegyes sült gomba, tejinas kagyló vaslapon, langostinos a la plancha.

flamenco kviz banner

mala leche