Loading color scheme

Tortilla de patatas

Egy spanyol barátom szerint a tortilla a spanyol konyha gyöngyszeme. De ne gondolj valami engetrengető étekre, mert az elkészítéséhez csupán pár alapvető élelmiszerre lesz szükségünk.

Valószínűleg a mindennapi összetevők miatt is mondják a spanyolok, hogy a tortilla sok esetben "életmentő" lehet, ha például  váratlanul vendégek érkeznek hozzánk, vagy hirtelen ránk tör az éhség. Könnyen összedobhatunk egy tortillat, mert krumpli és tojás talán mindig van otthon. :)

Na, akkor lássuk, hogyan is készül ez a spanyol remekmű:

Hozzávalók 6 személyre: 1 kg krumpli, 9 tojás, 1 db hagyma, olívaolaj és só ízlés szerint

tortilla de patatas, spanyol konyha, spanyol ételek

Elkészítés:

Bő olajban süssük közel arany színűre a vékony szeletekre vágott burgonyát.

Ha ez megvolna, akkor szedjük ki az olajból és adjuk hozzá a felvert tojásokhoz, ízlés szerint sózzuk meg. Tegyünk egy kis olajat a  serpenyőbe, pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd öntsük bele az egész masszát. Vigyázzunk, hogy ne ragadjon le a tortilla alja, rázogassuk meg időnként a serpenyőt.

A tortillát könnyen megfordíthatjuk egy lapostányér segítségével és így a másik oldala is átsül rendesen. Egy fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizhetjük, hogy átsült-e belül vagy még híg a belseje. Amint elkészült, óvatosan csúsztassuk ki egy tányérra és ha egy picit kihűlt, neki is láthatunk! Sok sikert az elkészítéshez és jó étvágyat!

flamenco kviz banner

mala leche