Loading color scheme

Hófehér(ke) andalúz krémleves

A gazpacho fehér testvéreként szokás emlegetni az ajoblanco-t, mivel ez is egy hideg krémleves, de mégis teljesen más. Kíváncsi vagy, hogy mitől van olyan különleges íze? 

spanyol ajoblanco

Hozzávalók:

200 g hámozott mandula
100 g kenyérbél
2 gerezd fokhagyma
1,5 l víz
2 dl olívaolaj
2 evőkanál ecet

Elkészítés:

Áztassuk be a kenyérbelet egy kis vízbe. Zúzzuk össze a mandulát (vagy használjunk őrleményt), fokhagymát és adjuk hozzá az átitatott kenyérbelet, az ecetet és ízlás szerint egy kis sót. Dolgozzuk össze, míg masszaszerű állaga nem lesz. Lassan keverjük hozzá az olívaolajat, végül pedig óvatosan adjuk hozzá a vizet. Szűrjük le és jól behűtve tálaljuk, szőlőszemekkel díszítve. Isteni! 

flamenco kviz banner

mala leche