Loading color scheme

Ismered ezt a dél-spanyolországi gyöngyszemet?

Egy 20 ezer fős település Andalúziában, melynek megtriplázódik a népessége nyáron és a legtöbben tengerparti kilátójáról ismerik. Belőtted, hol járunk?

 nerja nerja

 

A Málagától mintegy 60 km-re fekvő Nerja városábalesz képzeletbeli utazásunk, ahol a gyönyörű tengerparti sétány egy óriási „erkélybe” torkollik. Lenyűgöző látvány tárul innen elénk a Balcón de Europa, azaz Európa Erkélye névre keresztelt kilátóból. Minden turista elidőzik itt egy darabig, de van valaki, aki még tovább tartózkodik Nerja kilátóteraszán. Ő nem más, mint XII. Alfonz spanyol király (szobra), aki egy hatalmas pusztítással járó földrengés után látogatott el a helyszínre és keresztelte el a kilátót Balcón de Europának.

 

Nerja szobor, Spanyolország

 

Másik kihagyhatatlan látnivaló a térségben a Nerja-barlang, melyet a XX. század közepe tájékán véletlenszerűen fedeztek fel és azóta mindenki a csodájára jár, mára már Spanyolország egyik leglátogatottabb természeti kincsévé vált.
A belépőnket érdemes előre megvásárolni, nehogy meghiúsuljon látogatásunk a létszámkorlát miatt. Fokozottan érvényes mindez a Nerjai-barlangokban megrendezett zenei fesztivál idején, júniusban, mert ilyenkor nem ritka, hogy az egész online rendszer lefagy,  (virtuális) versenyfutás van a jegyekért.

 

Nerja barlang

 

A spanyol lakosság körében Nerja városa leginkább a Verano Azul sorozatnak köszönheti ismertségét, mivel ebben a tengerparti városkában játszódik, itt töltik vakációjukat a fiatalok. Bár a telenovellát 1979-1980-ban forgatták, olyan népszerűségnek örvend(ett), hogy Nerjában külön parkot szenteltek az ikónikus sorozatnak illetve a rajongóknak Verano Azul túrát szerveznek a mai napig. Ez a "filmes" városlátogatás valóban egy exkluzív program, mert a forgatás helyszíneit az egyik főszereplő - Miguel Joven- vezetésével járják be. 

 

Verano azul, spanyol tévésorozat

 

klubNerja további kurióziumairól egy ottani spanyoltanár, Celia mesélt Spanyol Klubos online előadásában

 Ha szeretnéd Te is jobban megismerni a spanyol és latin-amerikai kultúrát, spanyolfan vagy, minden hónap első péntekén vár a Granada Nyelviskola szervezésében megrendezésre kerülő Spanyol Klub.

 

 

flamenco kviz banner

mala leche