Zene

Őrült latin zene: Che Sudaka

Az argentín és kolumbiai menekültekből verbúválódott barcelonai latin-ska formáció, a Che Sudaka újra Budapesen koncertezik. Sokat már nem is kell várni,  június 9-én (csütörtökön) lépnek színpadra a Budapest Parkban.

Bővebben

Sevillanas

sevillanas, spanyol tánc, spanyol zene Andalúzia, Spanyolország, Feria, SevillaAndalúzia tradicionális tánca, a Sevillanas, melyet a régió legnagyobb ünnepén - a Feria de Sevilla-n- egy hétig szinte megállás nélkül járnak a spanyolok, egy régi kasztíliai tánc (a Seguidilla) és a flamenco keveredéséből született meg a XIX. században.

Bővebben

Flamenco Nuevo

Flamenco Nuevo - Keck Máriával

Keck Mária, a Madridban élő flamenco ének- és táncművész december végén ismét a magyar közönség elé áll Budapesten, hogy új, a tradicionális flamenco-t kortárs zenével és tánccal ötvöző előadását bemutassa.

Bővebben

Cumbia és spanyol karaoke

 

Cumbia és spanyol karaoke

"La Cumbia para mí es un ritmo alegre para bailar, más relajado que la salsa. Sólo debes llevar el ritmo." - Mondja Luis René, a bolíviai származású énekes és lemezlovas, aki 2013. július 20-án este 20 órától Cumbia estet szervez a Club22-ben. (VII.kerület Kazinczy utca 36.(Dob utca 29.épülete)

Bővebben

Komolyzene Mexikóból

Komolyzene Mexikóból

Magyarországon kevésbé ismert klasszikus és kortárs mexikói zeneszerzők műveit adják elő a világ számos koncerttermét megjárt mexikói előadóművészek, Teresa Frenk és a magyar származású Viktoria Horti a Mexikói Nagykövetség által szervezett komolyzenei koncertek során.

Bővebben

Jubileumi salsa tábor augusztusban

Jubileumi salsa tábor augusztusban

 

Ha még nem tudsz salsázni, de szeretnél megtanulni, vagy már jól ismered ezt a vérpezsdítő latin táncot, és minden alkalmat megragadsz, hogy gyakorolhasd, mindenképp ott a helyed az idei 10., jubileumi alkalommal megrendezésre kerülő Salsa Diabólica Nyári Táborban! Kárpáti András, a Salsa Diabólica tánctanára mesélt nekünk a táborról.

Bővebben

Spanyol románc

Spanyol románc

Kutik Rezső, spanyol Több mint gitárest. Spanyol románc címmel kerül bemutatásra március 18-án Kutik Rezső előadása, mely a spanyol gitárzene öt évszázadát mutatja be Fülöp király reneszánsz udvari zenéjétől napjainkig. Az est érdekessége, hogy a darabokról,  zeneszerzőkről és magáról a hangszer történetéről is mesél és vetít is az előadó a Marczibányi téri Spirit Színházban. 

 

Bővebben

Flamenco est Keck Máriával

Flamenco est Keck Máriával

keck-mA Madridban élő, és a spanyol fővároban is népszerű ének- és táncművész Keck Mária előadásaiban az andalúziai flamenco, a magyar népzene és cigányzene elemei ötvöződnek, egyedi, különleges hangulatot teremtve. Mostani, budapesti előadását március 29-én este 21 órától a Patyolat PRÓBAüzemben láthatjátok.

Bővebben

Alejandro Vela zongoraestje

Alejandro Vela zongoraestje

alejandro_velaAlejandro Vela, a fiatal, de már nemzetközi hírnévnek örvendő mexikói zongorista ad koncertet 2013. március 4-én, hétfőn 19 órától az Óbudai Társaskörben.

Bővebben

Pablo Galdo zongoraestje

Pablo Galdo zongoraestje

Pablo Galdo, spanyol zongora koncertÚjabb elismert spanyol zongoristát hallgathatunk Budapesten. Pablo Galdo október 10-én, 19 órától ad koncertet a Magyar Rádió Márványtermében.

Bővebben

Susana y los "hostages"

Susana y los "hostages"

Susana, spanyol tanár, zenész, The hostages went homeSusana G. de Quirós- spanyol tanár, zenész, dalszerző. Három éve él Magyarországon és épp egy lemezbemutató koncerten van túl a The hostages went home elnevezésű bandájval. Találkozhattatok már vele a Spanyol Táborban illetve egy-egy Spanyol Klubos programon is, de biztos tud még újat mondani magáról illetve zenei munkásságáról ebben az interjúban, melyet ezúttal spanyolul készítettünk vele.

Bővebben

Keck Mária flamenco előadása

Keck Mária flamenco előadása

flamenco Keck Mária A Madridban élő ének- és táncművész számos nemzetközi szereplése után egy rövid kitérő alkalmával Budapesten mutatja be sajátos művészetét, amelyben a tradicionális flamenco zsigerekig hatoló ritmikája, személyes táncstílusának ízeivel és a saját maga által alkotott, énekelt dallamokkal fonódik össze.

 

 

Bővebben

Spanyol zongoraest

Spanyol zongoraest

María Álvarez Vidales, zongoraművész, spanyol zongora koncertSokatok számára ismerősen csengő név -hiszen találkozhattatok már vele Spanyol Táborban illetve a Spanyol Klub rendezvényein is- María Álvarez Vidales ad koncertet szeptember 21-én az Óbudai Társaskör Nagytermében 19 órai kezdettel.

Bővebben

Omara Portuondo és a Gyöngyhalászok

Omara Portuondo és a Gyöngyhalászok

Omara Portuondo, Buena Vista Social Club, VeszprémFestEzen a hétvégén Veszprémbe látogat a kubai sikeregyüttes, a Buena Vista Social Club és Omara Portuondo. A kifogástalan hangú, 80 felett járó díva -aki szinte évről-évre útba ejti Magyarországot- minden alkalommal elvarázsolja a közönséget. Nem csak pergő a kubai ritmusok és lágy bolerói miatt érdemes ott lenni fellépésein, hanem az énekesnőből áradó derű, jókedv miatt is.

Bővebben

Julio Iglesias

Egy spanyol énekes, akinek 60 millió néző tapsolt már

Julio Iglesias Budapesten koncertezik Julio Iglesias neve mindenkinek ismerősen cseng. Bár mostanában kevesebbet lehetett róla hallani, a régi motoros énekes újra színpadra áll, ráadásul Budapesten! A nagy nap: június 27.
Bővebben

Hódít a Manu Chao stílus

Hódít a Manu Chao stílus 

TrashTucada, spanyol zenekar, koncert BudapestenPár napja koncertezett Budapesten egy barcelonai csapat, a Che Sudaka és már be is harangozhatjuk a következő spanyol csapatot, aki ellátogat hozzánk. A márciusban érkező együttes, a Trashtucada, a közkedvelt Manu Chao stílusára emlékeztető zenét játszik. Hallgassunk bele mindkettőbe.

Bővebben

Ki az a Lucía Perez?

Ki az a Lucía Pérez? 

Lucía Perez, spanyol énekesnőHa követted a 2011-es Eurovíziós dalfesztivált, ismerősen csenghet a neve. Ő volt  az az énekes, aki Spanyolországot képviselte a düsseldorfi megmérettetésen, ahol Wolf Kati is erősítette a mezőnyt. A galíciai énekesnő a 23. helyen végzett, de ez nem szegte kedvét, mosolyogva üdvözölte az eredményt és azóta is egyengeti énekesi karrierjét.

 

Bővebben

Budapesten a barcelonai csapat

Budapesten a barcelonai csapat

che3Idén is Budapestre látogat a sokféle nemzetiségű, de Barcelonában verbúválódott csapat, a Che Sudaka! A salsa-ragga-hiphop-punk-utcazenét játszó együttes febr. 22-én koncertezik az A38 hajón, ahol 10. születésnapjuk alkalmából megjelent legújabb lemezüket mutatják be.

Bővebben