Ingyenes spanyol nyelvleckék a tévében!

Újabb nyelvtanulási lehetőség nyílt meg a nagyközönség számára, méghozzá ingyenesen. Az M5 csatornán minden hétköznap 16 órától spanyol nyelvleckék segítségével tanulhattok spanyolul. A műsor teljesen kezdő szintről indult 2016 októberében, de a korábbi adások is visszanézhetők a műsor weboldalán

A Szólalj meg spanyolul! egy új fajta kezdeményezés, hasonló nyelvtanuló műsor még nem volt a köztévén. A rövid, könnyen emészthető nyelvórákon anyanyelvi tanár (Miguel García Viñoloa Granada Spanyol Nyelviskola spanyoltanára) szerepel a képernyőn, így eredeti spanyolt (spanyolországi spanyolt) hallhattok, a kiejtést is könnyedén megtanulhatjátok. 

 

Természetesen, ha csak spanyolul folyna a műsor, feliratozás nélkül, akkor nehéz lenne megérteni, de a magyarázatokat magyar narrátortól hallhatjátok. Az 5 perces nyelvóra a komplexitásra törekszik, így a tananyag között egyaránt szerepel nyelvtan és szókincs is. 

Annak érdekében, hogy a tanultakat szövegkörnyezetben is lássátok, minden adásban szerepelnek jópofa grafikákkal ellátott szituációk is, melyet többször is meg lehet nézni és az ismétlésnél felirat is szerepel. 

A könnyebb tanulás érdekében minden nyelvlecke szószedetét megtaláljátok a műsor honlapján, ahol többek között a korábbi adások is bárhányszor visszanézhetők. 

A lehetőség adott, hogy Magyarország bármely szegletében ingyenes spanyol nyelvleckéket vegyetek anyanyelvi tanártól. 

Használjátok ki a lehetőséget, tanuljatok spanyolul, ismételjetek, gyakoroljatok szórakozva!  Akár kiegészítésként is roppant hasznos lehet. 

Jó tanulást!