Loading color scheme

Új spanyol film, (táv)moziban!

Te is ki vagy már éhezve egy jó spanyol mozizásra? Végre Magyarországon is bemutatásra kerül Candela Peña legújabb filmje (La boda de Rosa), ami igencsak jónak ígérkezik! Nem véletlen jelölték 8 kategóriában is Goya-ra, azaz a spanyol Oscar díjra.

 Spanyol film, premier, Cirkó mozi, Candela Pena

 

Candela Peña, akit többek között a Todo sobre mi madre Almodóvar filmből illetve a Princesas -ból  ismerhettek, újra reflektorfénybe került Spanyolországban, a nagy sikert aratott Hierro sorozat kapcsán. Talán nem túlzás azt állítani, hogy amiben ő szerepel, rossz nem lehet, s Icíar Bollaín (forgatókönyvíró, rendező) legújabb remekművében igen testhezálló szerepet kapott.

A zseniális humoráról és karakteres személyiségéről ismert színésznő egy katalán faluban (Gavá) nőtt fel, s már kamaszként több időt töltött moziban, mint bárki más. Tudod, miért? Mert a szülei által vezetett kocsma pont a filmszínház mellett volt, s jobbnak látták, hogy a gyerkőc filmeket nézzen amíg ők dolgoznak, mintsem hogy a bárban tengődjön. Így Candelának a filmvilág észrevétlenül is nagyon korán az élete részévé vált, s megfogalmazódott benne, hogy egyszer majd ő is a mozivásznon szeretne szerepelni.

A szülőfalujában található mozi azóta már lehúzta a rolót, de Candela megkapott 3 db moziszéket emlékként, melyet felújított és otthonában állandósított. 

Bár nekünk egyelőre nincs lehetőségünk igazi moziszéken ülve, személyesen ott lenni a magyar premieren, de a Távmoziban megnézhetjük otthonról is a 2021. február 26-án bemutatásra kerülő Rosa esküvőjét. 

Nézd meg az előzetest és vedd meg a mozijegyed az online vetítésre! 

 

flamenco kviz banner

mala leche